Algemene info

Leuk dat je erbij wilt komen! Wil je graag lid worden? Dan ben je elke zondag welkom vanaf 14u tot 18u aan onze scoutslokalen in de Mote. Onze leiding helpt je graag verder om je in te schrijven. De eerste drie activiteiten kan je genieten van een gratis proefverzekering. Vergeet dan zeker wel niet een eurootje mee te doen voor een koekje en een drankje. Bevalt de scouts jou na 3 keer proberen dan kan je je aansluiten door het lidgeld te betalen en krijg je van ons een das cadeau! Wil je meer informatie over de lidgelden, dan kan je deze hier vinden.

Takken

Voor het afstemmen van onze activiteiten op de leeftijd van uw kinderen delen we onze leden op in leeftijdsgroepen ook wel “takken” genoemd

Jongwelpen (5 t.e.m 7 jaar)

De jongwelpen zetten hun eerste stapjes in het scoutsverhaal. Bij de Jongwelpen staan spelen en ontdekken centraal.

Welpen (8 t.e.m 10 jaar)

De welpen gaan op stap met Mowgli in het jungle-verhaal. Ze leren leven in groep en zetten de eerste stappen in technieken. Dit allemaal a.d.h.v leuke spelletjes.

Jong Verkenners en Gidsen (JVG’s) (11 t.e.m 13 jaar)

De JVG’s vinden bij de scouts een unieke en creatieve kijk die hen helpt om op te groeien tot open, kritische en bewuste jongeren.

Verkenners en Gidsen (VG’s) (14 t.e.m 15 jaar)

VG’s vormen samen met hun leiding een hechte groep waarin openheid, respect en vertrouwen op de eerste plaats komen.

Seniors (16 t.e.m 17 jaar)

Seniors beleven een onvergetelijk jaar, als ze daar ten-minste zelf voor zorgen. Ze krijgen geen kant en klare programma’s aangeboden maar moeten zelf aan de slag onder het toeziend oog van hun moderators, Het jaar is één wild avontuur waarin ze samen een buiten-lands kamp organiseren!

Kampen en activiteiten

Elk scoutsjaar gaan we met de voltallige eenheid 2 keer op kamp. In de paasvakantie gaan we voor 5 dagen naar een jeugdverblijf binnen Vlaanderen. In Juli gaan we dan voor 10 dagen op zomerkamp waar we lekker kunnen ravotten in een grote groene omgeving. Dit kamp gaat door in tenten voor alle leeftijden, maar we proberen voor de jongsten onder ons dit zo comfortabel mogelijk te maken. De Jong-Welpen gaan 5 dagen mee, de andere takken gaan het volledige kamp mee.

Doorheen het jaar organiseren met de eenheid ook een tal van activiteiten. Zowel voor de ouders als voor onze leden. Zo gaan we elk jaar gaan schaatsen en bezoeken we een pretpark. Ook voor de ouders hebben we na de activiteiten een bar waar je nog een drankje kan nuttigen samen met je kinderen na die leuke scoutsdag. Er zijn ook nog inzamelacties zoals een spaghetti-avond, winterbarbecue, enz… Er valt veel te beleven in onze eenheid voor zowel jong als oud!

Waar vind je ons?

Je vind ons achter de KLJ-lokalen op de parking van het recreatiedomein de mote Koekelare.

Heb je nog vragen?

Ga naar onze contactpagina