download de brief

WAAR?

We verblijven dit jaar van 5 tot 14 juli in Han-sur-Lesse. Voor de jongwelpen is dit van 9 tot 14 juli.

Kampadres: Rue du Plan d’Eau, 

                    5580 Rochefort (Han-sur-Lesse), 

                    België

WANNEER?

De welpen, jvg’s en vg’s vertrekken op dinsdag 5 juli. We spreken af om 8 uur aan het station van Torhout. Om 8u30 vertrekt de trein richting Rochefort, daarna nemen we de bus naar Han-sur-Lesse.

De jongwelpen gaan 5 dagen mee op kamp en vertrekken op zaterdag 9 juli. Ze worden die zaterdag verwacht aan het station van Torhout om 7u50. De trein vertrekt om 8u20 richting Rochefort.

Zorg bij het vertrek dat je in perfect uniform bent.

De laatste dag van het kamp, donderdag14 juli, rekenen we terug op genoeg ouders die bereidt zijn om hun kindjes op te halen van de kampplaats. U kan uw kroost komen ophalen om 10u30 op het kampterrein.

CORONA/COVID-19

We kijken enorm uit naar ons zomerkamp en zijn ook erg blij dat dit zonder maatregelen kan. Op de trein en de bus is het op dit moment wel nog verplicht om een mondmasker te dragen. Zorg dus zeker dat deze mee is naar het station en voorzie ook enkele extra in de bagage.

KOSTPRIJS?

Een zomerkamp van 10 dagen vol plezier kost € 120 voor het 1ste kind, €110 voor het 2de kind en vanaf het 3de kind €100. Voor de jongwelpen bedraagt de kampprijs voor 5 dagen €65 voor het 1ste kind en €60 vanaf het 2de kind.

Het is niet nodig om zakgeld mee te geven of bij de kampprijs te storten. Dit zullen ze niet nodig hebben.

We vragen om enkel te betalen via overschrijving. Ons rekeningnummer is BE94 9791 5342 5814, met de mededeling: zomerkamp 2022 – ‘naam van je kind(eren)’.

Indien u financiële steun wil voor het kamp kan je terecht bij Vlinder (0456 25 18 21) om een discrete oplossing uit te werken.

We weten dat een scoutsjaar soms duur is en daarom willen we jullie een handje toesteken. We zijn blij dat we weer onze jaarlijkse koekenverkoop kunnen organiseren. Alle informatie over deze koekenverkoop vind je op de website bij de rubriek “koekenverkoop”. Indien je deelneemt aan deze actie vragen we om te wachten met de kampprijs te betalen tot na 5 juni. Zo kunnen we de korting eerst verrekenen, erna laten we dan weten hoeveel het kamp nog kost met de korting van de koeken.

INSCHRIJVEN

Graag ten laatste tegen 17 juni in te schrijven. Dit kan op onze website: 33efos.be/inschrijvingen, of via het inschrijvingsformulier achteraan in de brief. Deze kan u deponeren in de postbus van de Warandedreef 5 te Koekelare of afgeven aan de eenheidsleiding op zondagnamiddag.

Belangrijk is ook om de medische fiche in te vullen. Deze vind je terug op onze site onder de rubriek “zomerkamp”, papieren versies zijn ook te verkrijgen aan ons bureau in het lokaal.

Indien u uw kind inschrijft na 17 juni vragen wij een extra toeslag van 15 euro. Na 19 juni worden de inschrijvingen volledig afgesloten. Hierbij willen we u dus uitdrukkelijk vragen om ten laatste op 17 juni in te schrijven, dit maakt het voor de leiding een stuk makkelijker om alles te organiseren.

OUDERDAG

Dit jaar mogen we eindelijk terug een ouderdag organiseren. Wij kijken er alvast enorm naar uit!

Voor wie dit volledig nieuw is of het al te lang geleden is, leggen we het graag nog eens uit. Om jullie als ouders kennis te laten maken met een zomerkamp à la Navajo’s, nodigen we jullie graag uit op deze fijne ervaring.

Jullie zijn welkom op ons terrein op 13 juli vanaf 16u. We laten jullie dan rustig toekomen en installeren. In de avond is er een avondmaal voorzien en nadien is het ons groot kampvuur. Hier geven alle takken het beste van zichzelf via een act die ze zelf in elkaar steken en zingen we de longen uit ons lijf. De volgende ochtend voorzien we een lekker ontbijt van 8u tot 10u, daarna ruimen we nog de laatste beetjes op en kunnen jullie vertrekken naar huis.

Woensdag 13 juli voorzien we een moment waarop de kinderen even tot bij jullie kunnen komen. Dit moment zal plaatsvinden na het avondmaal tijdens de siësta. Dit is voor de leiding van de tak de makkelijkste regeling, zo moet het spel niet telkens onderbroken worden. We kunnen dit dan ook beter kaderen aan de kinderen waarvan de ouders er niet of nog niet zijn.

Het is zeker mogelijk om bijvoorbeeld in de ochtend toe te komen en mee te ontbijten of enkel de kinderen te komen halen. De verschillende mogelijkheden zul je zien staan bij het inschrijven. Zo kan je onmiddellijk invullen wat jullie als ouders zullen doen. Op die manier hebben wij ook een overzicht van wie wanneer zal toekomen/mee-eten. Indien jullie enkel de kinderen komen ophalen zien we elkaar op 14 juli om 10u30 op het kampterrein.

Enkele belangrijke regels/opmerkingen om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen:

 • Je voorziet zelf je eigen slaapplaats (tent, B&B, …)
 • We vragen om pas alcohol te nuttigen eens de welpen gaan slapen zijn. Er zal
  op dit moment frisdrank en bier voorzien worden voor de leiding en de ouders
  aan democratische prijzen. Eigen drank en versnaperingen mogen ook
  meegebracht worden (dit moet u wel delen met de leiding :p).
 • Graag via de inschrijving laten weten met hoeveel jullie aanwezig zullen zijn
  en op welk moment.

BAGAGE

De bagage gaat mee in de container en die vullen we op woensdagavond 29 juni tussen 19u en 20u. Indien mogelijk mag er op dit moment ook al medicatie afgegeven worden. Als dit niet lukt dan kan dit zeker ook meegegeven worden aan een leiding bij vertrek.

We lossen de container op zaterdag 16 juli, jullie zijn welkom tussen 19u tot 20u.

Indien deze uren u niet passen, laat dan iets weten aan de eenheidsleiding, zo kan er een regeling getroffen worden.

Wat moet er allemaal in je bagage?

Voor iedereen:
o 2 keukenhanddoeken met naam
o 3 mondmaskers
o Voldoende kledij + warme kledij, die vuil mag worden.
o Set kledij die na gebruik in de vuilbak mag
o Elke dag vers ondergoed en kousen + reserve met naam
Voor de oudste takken minstens 12 paar en
Voor de Jong-Welpen minstens 7 paar
o Een bekje of spelletje voor tijdens de siësta
o Handdoeken en washandjes
o Haarborstel
o Tandenborstel, tandpasta
o Pyjama
o Een warme slaapzak
o Luchtmatras of veldbed én kussen
o Linnenzak of kussensloop om vuile kledij in te steken.
o Drinkfles
o Medicatie indien nodig
o Regenkledij, zonnepetje en zonnecrème.
o Zwemgerief
o Watersloefjes of sandalen die mogen nat worden
o Goede (wandel)schoenen, eventueel laarzen (minstens 2 paar)
o Pantoffels
o Zaklamp


Extra voor JVG’s en Seniors
o Gamel, bestek en beker (met naam)
o Aardappelmesje en zakmes
o Tregrugzak, dikke sokken en stevige wandelschoenen.

ZAKJESSYSTEEM

Voor jongwelpen en welpen stellen we het “zakjessysteem” voor. Per dag een zakje met de kleren voor die dag er in (kousen, ondergoed, T-shirt, broek). Dit zorgt voor minder verloren voorwerpen en het is gemakkelijk voor uw kind.

Nog een trucje voor minder verloren voorwerpen: schrijf overal de naam van uw kind op (dit kan gemakkelijk met een textielstift of zelfs met een balpen, de leiding stelt dit zeer op prijs!).

TENTENKAMP

Ons kamp gaat volledig door in tenten dus we willen u er even op attent maken dat er met bepaalde dingen moeten worden rekening gehouden:

 • Zeep en shampoo moeten NIET meegegeven worden. Alles moet ecologisch zijn en daarom kopen we dit ook zelf aan om de natuur te beschermen.
 • Gezien we allen in tenten slapen is het aangeraden om een warme slaapzak te voorzien voor de kindjes.

SPAARACTIES

Zomerkamp gaat bij ons altijd gepaard met spaaracties. Hierdoor kunnen wij op kamp gaan met verschillende lekkere producten. Hieronder een overzichtje van de verschillende acties. Sparen jullie mee?

 • Joyvalle: Wij willen op kamp met lekkere melk van bij ons! Spaar samen met ons de actieflapjes van de Joyvalle melkkartons. Op de bar in het scoutslokaal zal een container staan waar we alle flapjes zullen verzamelen. De actie loopt nog tot 12 juni.
 • Soubry: Wij kunnen smullen van gratis pasta op kamp. Verzamel samen met ons de barcodes van alle Soubry pasta verpakkingen en bezorg ze aan onze leiding. Net zoals bij de flapjes van Joyvalle zal dit verzameld worden in een container op de bar. De actie loopt nog tot 29 mei.
 • La Lorraine: Spaar mee door te surfen naar de website “https://www.lalorraine.com/picnic/nl/doneer-code” van La Lorraine. Geef hier je code in van je La Lorraine botersandwiches en voeg onze vereniging toe. Je kan ook gerust de codes bij een leiding achterlaten. Deze actie loopt nog tot 26 juni.

NIET VERGETEN

 • Vergeet zeker de laatste “formaliteiten” niet: SIS/ISI+ Kaart en/of Kids-ID of identiteitskaart.
 • Medicatie in een gesloten envelop afgeven aan de leiding bij vertrek.
 • Heeft uw kind luizen, meld dit dan zeker aan de leiding en geef luizenshampoo mee met uw kind. Dit is niet erg, maar zo kunnen wij hier ook rekening mee houden en de nodige behandeling starten of verderzetten. Indien dit niet gemeld wordt, zullen wij ons genoodzaakt voelen de luizenshampoo aan te rekenen van €10.
 • Gsm’s zijn verboden op kamp voor de jvg’s, deze moet je dus niet meegeven, want ze worden niet gebruikt. Uiteraard kan de postduif nog steeds gebruikt worden. De vg’s krijgen de mogelijkheid om in de avond voor het slapen gaan even gebruik te maken van de GSM.
 • Alsook het meegeven van snoep heeft geen enkele zin, deze worden in beslag genomen omdat dit allerlei ongedierte aantrekt.

NOODTELEFOON tijdens het kamp

Vlinder (0456 25 18 21) – Pongo (0484 12 14 41) – Tarbagan (0468 23 87 89)

Groetjes de eenheidsleiding
Toegewijde Pongo, Tarbagan en Goedhartige Vlinder