Belangrijke Bijlagen


Voorwoord

Beste ouder(s),

De zomermaanden zijn in aantocht en dat betekent ook dat we op zomerkamp gaan. Het is het hoogtepunt van het jaar waar al onze takken naar uitkijken. We trekken dit jaar naar Nismes. Voor sommige misschien geen ongekende plaats, we gingen er namelijk 2 jaar geleden ook op zomerkamp.

Op deze website vind je meer info over de kampthema’s van onze takken en welke praktische zaken je moet meer rekening houden. Elke tak werkt tijdens een kamp rond een bepaald thema waar ze helemaal in opgaan! De leiding van elke tak geeft je graag wat meer info over hun programma!

Verder, voorzien we ook in bijlage een superhandige checklist die je kan gebruiken bij het inpakken van de bagage. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Als je intussen vragen hebt kan je ons bereiken via de contactgegevens op de achterkant van deze brochure.

Scoutsgroeten,

De eenheidsleiding

In een notendop

Waar?

We zetten onze tenten neer op een leuk terrein in Nismes, een deelgemeente van Virionval

Kampadres:

Voye des Pauquîs 1

5670 Viroinval

Als jullie wensen om een briefje/kaartje te sturen naar jullie kroost dan kan dit zeker. Houd er wel rekening mee om deze vroeg genoeg te versturen, zodat ze zeker aankomen terwijl wij daar verblijven.

Wanneer?

We vertrekken op Vrijdag 5 juli. Jullie kinderen worden verwacht aan het station van Torhout. Omdat wij afhankelijk zijn van de NMBS voor onze reservaties, kunnen we nog geen uur meedelen. Verwacht dat we zullen vertrekken tussen 7u en 8u.

De Jong-welpen gaan 5 dagen mee op kamp en vertrekken op dinsdag 9 juli. Ze worden ook verwacht aan het station van Torhout. De uren worden terug later vermeld.

Zorg bij het vertrek dat je in perfect uniform bent.

De laatste dag van het kamp, zondag 14 juli, rekenen we terug op genoeg ouders die bereid zijn om hun kindjes op te halen van de kampplaats. U kan uw kroost komen ophalen om 10u30 op het kampterrein.

Kostprijs?

De laatste jaren lukte het ons steeds om de kampprijs op €120 te houden, door de toenemende kosten op het vlak van eten, terrein, etc.. waren wij genoodzaakt het kamp met €10 duurder te maken, voor de Jong-Welpen is dit €5.

Een zomerkamp van 10 dagen vol plezier kost €130 voor het 1ste kind, €120  voor het 2de kind en vanaf het 3de kind €110. Voor de jongwelpen bedraagt de kampprijs voor 5 dagen €70 voor het 1ste kind en €65 vanaf het 2de kind.

Het is niet nodig om zakgeld mee te geven of bij de kampprijs te storten. Dit zullen ze niet nodig hebben.

We vragen om enkel te betalen via overschrijving. Ons rekeningnummer is BE94 9791 5342 5814, met de mededeling: zomerkamp 2024 – ‘naam van je kind(eren)’.

Wel is het belangrijk om in te schrijven via ons ledenportaal. Graag ten laatste tegen 9 juni in te schrijven. Dit kan via www.inschrijven.33efos.be

Indien u financiële steun wilt voor het kamp kan je terecht bij Meles (0468 25 98 69) om een discrete oplossing uit te werken.

Verkoopactie

We weten dat een scoutsjaar soms duur kan zijn en daarom willen we jullie graag een handje toesteken. We organiseren terug onze jaarlijkse koekenverkoop, volledig ten voordele van jullie kamp. Alle informatie over onze koekenverkoop vind je op de website bij de rubriek “koekenverkoop”. Indien je deelneemt aan deze actie vragen we om te wachten met de kampprijs te betalen tot na 9 juni. Zo kunnen we de korting eerst verrekenen, erna laten we dan weten hoeveel het kamp nog kost met de korting van de koeken.

Tentenkamp

Ons kamp gaat volledig door in tenten dus we willen u er even op attent maken dat er met bepaalde dingen rekening moet gehouden worden:

 • Zeep en shampoo moeten NIET meegegeven worden. Alles moet ecologisch zijn en daarom kopen we dit ook zelf aan om de natuur te beschermen.
 • Gezien we allemaal in tenten slapen, is het aangeraden om een warme slaapzak (comfort 5°C) te voorzien voor de kindjes.

Bagage

De bagage gaat mee met de container en die vullen we op donderdag 27 juni. U kan de bagage komen brengen tussen 18 uur en 19 uur. De container zal gelost worden op dinsdag 16 juli. U kunt de bagage komen ophalen tussen 18 uur en 19 uur. Indien deze uren niet passen voor u, kan u gerust iets laten weten aan de eenheidsleiding. Zo kan er een regeling getroffen worden. Hou ook jullie mails in de gaten indien dit zou veranderen.

Inschrijven

Inschrijven enkel via het ledenportaal, we willen graag het gebruik ervan stimuleren! We schreven een stappenplan uit om in te schrijven:

 1. Ga naar www.inschrijven.33efos.be of scan onderstaande QR-code en je komt er meteen op.
 2. Log in met jouw account. Als je niet weet welke email aan jouw account gekoppeld is dan stuur je een berichtje naar ledenadministratie@33efos.be
 3. Schrijf leden in onder Zomerkamp 2024. Je zal per tak het formulier moeten invullen en een medische fiche invullen. Als je tijdens het Paaskamp de medische fiche invulde, dan hoef je deze alleen maar na te kijken via de ledeninfo. Het systeem regelt dit zelf. Als je een Jong-Welp inschrijft dan hoef je in te schrijven op “Zomerkamp 2024 – 5 dagen”.
 4. Kies je betaalmethode (Payconiq of Overschrijven) CASH is vanaf dit jaar niet meer mogelijk als betaalmethode
 5. Klaar is kees! Je ontvangt nog een e-mail ter bevestiging.

Als dit niet duidelijk is voor u dan stuurt u best naar ledenadministratie@33efos.be en dan helpt de eenheidsleiding u graag verder bij het inschrijven.

Schrijf je in

Ik schrijf me in voor een fantastisch zomerkamp


Ouderdag 2024

Voor wie dit volledig nieuw is of het al lang geleden is, leggen we het graag nog eens uit. Om jullie als ouder kennis te laten maken met een zomerkamp à la Navajo’s, nodigen we jullie graag uit op deze fijne ervaring.

Praktische Info

Jullie zijn welkom op ons terrein op 13 juli vanaf 16u. We laten jullie dan rustig toekomen en installeren. In de avond is er een avondmaal voorzien en nadien is het ons groot kampvuur. Hier geven alle takken het beste van zichzelf via een act die ze zelf in elkaar steken en zingen we de longen uit ons lijf. De volgende ochtend voorzien we een lekker ontbijt van 8u tot 10u, daarna ruimen we nog de laatste beetjes op en kunnen jullie vertrekken naar huis.

Zaterdag 13 juli voorzien we een moment waarop de kinderen even tot bij jullie kunnen komen. Dit moment zal plaatsvinden na het avondmaal tijdens de siësta. Dit is voor de leiding van de tak de makkelijkste regeling, zo moet het spel niet telkens onderbroken worden. We kunnen dit dan ook beter kaderen aan de kinderen waarvan de ouders er niet of nog niet zijn.

Het is zeker mogelijk om bijvoorbeeld in de ochtend toe te komen op 14 juli en mee te ontbijten of enkel om de kinderen op te halen. De verschillende mogelijkheden zul je zien staan bij het inschrijven. Zo kan je onmiddellijk invullen wat jullie als ouders zullen doen. Op die manier hebben wij ook een overzicht van wie wanneer zal toekomen/mee-eten. Indien jullie enkel de kinderen komen ophalen zien we elkaar op 14 juli om 10u30 op het kampterrein.

Regels

Enkele belangrijke regels/opmerkingen om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen:

 • Je voorziet je eigen slaapplaats (tent, hotel, B&B, …)
 • We vragen om pas alcohol te nuttigen eens de welpen gaan slapen zijn. Er zal op dit moment frisdrank en bier voorzien worden voor de leiding en de ouders aan democratische prijzen. Eigen drank en versnaperingen mogen ook meegebracht worden (dit moet u wel delen met de leiding 😉).
 • Graag via de inschrijvingen laten weten met hoeveel jullie aanwezig zullen zijn en op welk moment.

Prijs

De prijs voor deze ouderdag bedraagt:

 • Verblijf + avondmaal + ontbijt = €8
 • Verblijf + avondmaal = €5
 • Ontbijt = €3

Inschrijven

Inschrijven kan via onze speciale webshop voor de ouderdag = www.kampen.33efos.be/ouderdag. Gelieve je zeker in te schrijven voor deze dag tegen 9 juni 2024. Daarna is het niet meer mogelijk om je in te schrijven, omdat onze kookploeg de bestellingen moet maken en doorgeven.

Kampthema’s

Elke tak zal op het paaskamp specifiek werken rond een thema. Denk maar van Ruimtevaarders tot ontdekkingsreizigers! Je leest verder welk thema elke tak doet op het komende Zomerkamp

Jong-Welpen

Welpen

JVG

VG

Seniors

Wat bij noodgevallen of vragen?

Je kan steeds de eenheidsleiding bereiken op volgende nummers en mailadressen. Wij proberen jouw vraag binnen dezelfde dag te beantwoorden. Op kamp kan je ons steeds bereiken voor noodgevallen op onze gsm-nummers.

Sander Paelinck
Eenheidsleider

Bevlogen Tarbagan

Ledenadministratie - Kampen 

EmailTelefoon
Maythé Petit
Eenheidsleidster

Luimige Meles

Communicatie 

EmailTelefoon
Categories: Kampen

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *